Battlemod V2

Language: JP EN DE FR
New Items
2020-09-10
475 users online
Forum » Windower » Support » Battlemod v2
Battlemod v2
First Page 2 3 ... 13 14 15
 Ragnarok.Zirael
Offline
Server: Ragnarok
Game: FFXI
user: Zirael
Posts: 95
By Ragnarok.Zirael 2013-04-14 08:14:10
Link | Quote | Reply
 
Salvage: trying to use job ability with JA's locked doesn't give any error message. Should be:
Playername cannot perform that action.
 Lakshmi.Byrth
VIP
Offline
Server: Lakshmi
Game: FFXI
user: Byrthnoth
Posts: 5599
By Lakshmi.Byrth 2013-04-14 08:18:53
Link | Quote | Reply
 
I don't know if I somehow made it worse, but Attainment hasn't been working in Abyssea since the last update. I pushed an update that will fix GoV/FoV, I think, and now I'm going to investigate Abyssea to make sure Dominion Ops are working so I will also check this out.

Mug (and Despoil) are both annoying, weird, and have long recast times. I'll go see what I can do though.

The Boost-STR thing is intended. That's part of what battlemod does. You can turn off the chat log modification if you want by flipping Condensebattle (I think it will work).

The grammar isn't really something I can do anything about. I could make a basic switch for things like a/an, but figuring out when to insert "the", using the verb form of debuffs, and so on is forever going to be out of my reach (barring a manual resources update).

Spikes (and counters, and Retaliations) somehow bypassing filters is a known issue that I'm fighting.


"You cannot perform this action" is a resources issue that should be fixed now.
 Fenrir.Leoheart
Offline
Server: Fenrir
Game: FFXI
user: Leoheart
Posts: 3012
By Fenrir.Leoheart 2013-04-14 08:26:06
Link | Quote | Reply
 
I need to stop using photobucket.

Blue magic skillchains show up now, thanks byrth :)

 Ragnarok.Zirael
Offline
Server: Ragnarok
Game: FFXI
user: Zirael
Posts: 95
By Ragnarok.Zirael 2013-04-14 08:33:50
Link | Quote | Reply
 
Regarding testing long recast abilities: doesn't COR on test server have that new 1-hour ability, recastable every 10s that resets JAs?
 Lakshmi.Byrth
VIP
Offline
Server: Lakshmi
Game: FFXI
user: Byrthnoth
Posts: 5599
By Lakshmi.Byrth 2013-04-14 08:40:10
Link | Quote | Reply
 
Yeah, but the test server is not compatible with some v4 plugin and I've been too lazy to figure out which one.
 Ragnarok.Zirael
Offline
Server: Ragnarok
Game: FFXI
user: Zirael
Posts: 95
By Ragnarok.Zirael 2013-04-14 08:41:11
Link | Quote | Reply
 
Salvage: troll's Enervation "Playername receives defence down." message doesn't get compressed into single line.

Magic bursting debuff (ie paralyze) shows "Magic Burst!" message, but bursting nuke doesn't.
 Shiva.Paulu
Offline
Server: Shiva
Game: FFXI
user: Paulu
Posts: 770
By Shiva.Paulu 2013-04-14 09:24:18
Link | Quote | Reply
 
So I did a little testing. Looks like the 379 error pops up everytime someone outside of party/alliance perfoms an action, attacks, is attacked by something.
 Lakshmi.Byrth
VIP
Offline
Server: Lakshmi
Game: FFXI
user: Byrthnoth
Posts: 5599
By Lakshmi.Byrth 2013-04-14 09:31:22
Link | Quote | Reply
 
You need to log out and log back in.

I'll add magic bursts to the list. Enervation may be fixed, or I may have broken a whole new class of weapon skills.
 Phoenix.Innina
Offline
Server: Phoenix
Game: FFXI
Posts: 83
By Phoenix.Innina 2013-04-14 09:49:15
Link | Quote | Reply
 
Hi! I'm not sure if this is covered somewhere, please forgive me if it is. My Toggle (addtochat) text from Motentens XML within Battlemod seem to be getting filtered. I can't figure out why. I don't have the customized filters setup, so its just loading the default (everything is turned to false). Is there a bug or am I missing something?

Thanks for reading!
 Bahamut.Bojack
Offline
Server: Bahamut
Game: FFXI
user: Bojack316
Posts: 2076
By Bahamut.Bojack 2013-04-14 10:04:48
Link | Quote | Reply
 
I like how Battlemod spits out the damage/heal numbers immediately when the action is completed instead of after the animation is done.
Not sure if that was done on purpose or not but it's pretty nice.
 Lakshmi.Byrth
VIP
Offline
Server: Lakshmi
Game: FFXI
user: Byrthnoth
Posts: 5599
By Lakshmi.Byrth 2013-04-14 10:52:43
Link | Quote | Reply
 
Battlemod blocks a long list of chat colors (you can find it towards the top of battlemod.lua). You just need to pick a different color for add_to_chat and it will work again.

And yeah Bojack, that was one of the major benefits to switching to packets. Mug is also fixed!
 Ragnarok.Zirael
Offline
Server: Ragnarok
Game: FFXI
user: Zirael
Posts: 95
By Ragnarok.Zirael 2013-04-14 11:14:30
Link | Quote | Reply
 
Playername uses a .

[Treat Staff II] not displayed
 Shiva.Paulu
Offline
Server: Shiva
Game: FFXI
user: Paulu
Posts: 770
By Shiva.Paulu 2013-04-14 11:28:56
Link | Quote | Reply
 
Sorry for the rapid postings but now I'm seeing

.../event_action.lua:210: attempt to index local 'prepstr' (a nil value).

In a prov run at the moment and my console is lighting up with that like a christmas tree lol.

edit: I just noticed there were a few "152: attempt to concatenate local 'number' (a nil value)" in there too.
 Phoenix.Innina
Offline
Server: Phoenix
Game: FFXI
Posts: 83
By Phoenix.Innina 2013-04-14 11:38:14
Link | Quote | Reply
 
Lakshmi.Byrth said: »
Battlemod blocks a long list of chat colors (you can find it towards the top of battlemod.lua). You just need to pick a different color for add_to_chat and it will work again.

And yeah Bojack, that was one of the major benefits to switching to packets. Mug is also fixed!
Fixed! Thank you!
 Lakshmi.Byrth
VIP
Offline
Server: Lakshmi
Game: FFXI
user: Byrthnoth
Posts: 5599
By Lakshmi.Byrth 2013-04-14 11:57:49
Link | Quote | Reply
 
Shiva.Paulu said: »
Sorry for the rapid postings but now I'm seeing

.../event_action.lua:210: attempt to index local 'prepstr' (a nil value).

In a prov run at the moment and my console is lighting up with that like a christmas tree lol.

edit: I just noticed there were a few "152: attempt to concatenate local 'number' (a nil value)" in there too.

You need to /shutdown and log and back in. None of the messages you're reporting match up with my copy of battlemod, probably because your version of battlemod is old. As such, those problems have quite possibly already been fixed and it's a big time waster to hunt for them.

I don't know why Treat Staff II wouldn't work, but I'm also not sure I know anyone with Treat Staff II. I'll have to look around.
 Cerberus.Kvazz
Offline
Server: Cerberus
Game: FFXI
user: kvazz
Posts: 5338
By Cerberus.Kvazz 2013-04-14 11:59:28
Link | Quote | Reply
 
Ragnarok.Zirael said: »
Playername uses a .

[Treat Staff II] not displayed

I got that for RR earring aswell last night
 Lakshmi.Byrth
VIP
Offline
Server: Lakshmi
Game: FFXI
user: Byrthnoth
Posts: 5599
By Lakshmi.Byrth 2013-04-14 12:02:56
Link | Quote | Reply
 
Hmmm... it's probably all usable items again. I swear I fixed that already.

I just got this:
Quote:
Byrth uses a Reraise hairpin. (Yellow)
Byrth uses a Reraise hairpin.(Grey)
Byrth receives the effect of .

What color was your use message?
 Cerberus.Kvazz
Offline
Server: Cerberus
Game: FFXI
user: kvazz
Posts: 5338
By Cerberus.Kvazz 2013-04-14 12:11:48
Link | Quote | Reply
 
 Shiva.Ithorien
Offline
Server: Shiva
Game: FFXI
user: ithorien
Posts: 39
By Shiva.Ithorien 2013-04-14 13:15:18
Link | Quote | Reply
 
I use a bunch of <addtochat> commands in my spellcasts and no matter what I do with the battlemod settings they're all muted. Can't seem to make that work.
 Lakshmi.Byrth
VIP
Offline
Server: Lakshmi
Game: FFXI
user: Byrthnoth
Posts: 5599
By Lakshmi.Byrth 2013-04-14 14:09:54
Link | Quote | Reply
 
Re: Ithorien
Lakshmi.Byrth said: »
Battlemod blocks a long list of chat colors (you can find it towards the top of battlemod.lua). You just need to pick a different color for add_to_chat and it will work again.

Also, I think I fixed item usage messages.
 Shiva.Ithorien
Offline
Server: Shiva
Game: FFXI
user: ithorien
Posts: 39
By Shiva.Ithorien 2013-04-14 14:25:34
Link | Quote | Reply
 
Lakshmi.Byrth said: »
Re: Ithorien
Lakshmi.Byrth said: »
Battlemod blocks a long list of chat colors (you can find it towards the top of battlemod.lua). You just need to pick a different color for add_to_chat and it will work again.

Also, I think I fixed item usage messages.

Oh whoops missed that, thanks.

*EDIT: Where's the setting for add_to_chat Byrth? Don't have the tag in the color.xml file.
 Lakshmi.Byrth
VIP
Offline
Server: Lakshmi
Game: FFXI
user: Byrthnoth
Posts: 5599
By Lakshmi.Byrth 2013-04-14 15:10:33
Link | Quote | Reply
 
These ones are blocked:
20,21,22,23,24,25,26,28,29,31,32,33,35,36,40,41,42,43,44,50,51,52,56,57,59,60,69,64,65,67,69,81,85,90,91,100,101,102,104,105,106,110,111,112,114,122,163,164,168,171,175,177,183,185,186,191

If you want a yellow "system message" color, I recommend 121.
 Asura.Fondue
Offline
Server: Asura
Game: FFXI
user: Caliber
Posts: 2410
By Asura.Fondue 2013-04-14 15:18:01
Link | Quote | Reply
 
not sure if I'm just dumb or what but I'm not seeing my barrage damage with

and this is what I see ingame
 Lakshmi.Byrth
VIP
Offline
Server: Lakshmi
Game: FFXI
user: Byrthnoth
Posts: 5599
By Lakshmi.Byrth 2013-04-14 15:20:01
Link | Quote | Reply
 
Weird. I don't even have the slightest idea what could be going on there. I'll check it out.
 Asura.Fondue
Offline
Server: Asura
Game: FFXI
user: Caliber
Posts: 2410
By Asura.Fondue 2013-04-14 15:20:38
Link | Quote | Reply
 
normal RA damage shows up, barrage wont though :o
 Cerberus.Kvazz
Offline
Server: Cerberus
Game: FFXI
user: kvazz
Posts: 5338
By Cerberus.Kvazz 2013-04-14 15:21:53
Link | Quote | Reply
 
When I think about it, had someone report that in Legion yesterday too. (The barrage thing)
 Shiva.Paulu
Offline
Server: Shiva
Game: FFXI
user: Paulu
Posts: 770
By Shiva.Paulu 2013-04-14 15:23:28
Link | Quote | Reply
 
I've restarted everything and I have been downloading bm2 every few hours to make sure im using the most up to date version and am still getting railed with the 210 error while im doing VW. Maybe it has to do with the filters? I've tried to filter out alliance/party stuff.
 Asura.Fondue
Offline
Server: Asura
Game: FFXI
user: Caliber
Posts: 2410
By Asura.Fondue 2013-04-14 15:23:31
Link | Quote | Reply
 
without battlemod it just shows up as a typical ranged attack ya? sounds weird to me
Offline
Server: Asura
Game: FFXI
Posts: 1
By Asura.Kakashisensei 2013-04-14 15:31:21
Link | Quote | Reply
 
I had some weird things blocked in an Abbysea Altep book burn last night. The kill tracking wasn't showing up (ex. 2/5 monsters killed), and when I tried to attack a monster claimed by someone else, the error message that it was already claimed wasn't showing up either.
 Bismarck.Snprphnx
Offline
Server: Bismarck
Game: FFXI
user: Snprphnx
Posts: 2556
By Bismarck.Snprphnx 2013-04-14 15:34:32
Link | Quote | Reply
 
Asura.Fondue said: »
not sure if I'm just dumb or what but I'm not seeing my barrage damage with

and this is what I see ingame

Ask a PLD to go shield bash something, to see if that shows up. It may not be showing all damage from job abilities. Only reason I suggest this due to kparser putting barrage, shield bash, and a few others in the Job Ability category, seperately from normal melee and ranged damage, as well as weapon skill damage.


Asura.Fondue said: »
without battlemod it just shows up as a typical ranged attack ya? sounds weird to me
No, is shows up as

Snprphnx uses Barrage.
Kirin takes XXXXX points of damage.
First Page 2 3 ... 13 14 15
Log in to post.