FFXI Character Manager - A Windower Box Manager

Language: JP EN DE FR
New Items
2022-05-11
342 users online
Forum » Windower » General » FFXI Character Manager - A Windower Box Manager
FFXI Character Manager - A Windower Box Manager
Offline
Posts: 74
By mynameisgonz 2022-05-10 09:40:47
Link | Quote | Reply
 
Hi All,

As a multi-boxer, I often have a lot of trouble of alt-tabbing between instances of my alts. Thus, I created an alternative. https://github.com/mynameisgonz/FFXI-Apps/tree/main/FFXI%20Character%20Manager

This program, written and requires .NET 6.0, simply is a box that allows you to either click on or press a hotkey to flip between instances.



This application does not hook into POL/FFXI/Windower and does not do anything more than get the open POL Processes, makes a list, and allows you to swap through them on Windows.

Please let me know if you encounter any issues. Instructions are on the Github. Enjoy.
[+]
 Odin.Stayfresh
Offline
Server: Odin
Game: FFXI
user: Fourth331
By Odin.Stayfresh 2022-05-10 12:09:54
Link | Quote | Reply
 
Awesome! Sooooo going to try this out. I’ve always wanted a way to just make a hot key for each window. Thanks! I’m excited to try this.
Offline
Posts: 74
By mynameisgonz 2022-05-10 12:57:52
Link | Quote | Reply
 
Odin.Stayfresh said: »
Awesome! Sooooo going to try this out. I’ve always wanted a way to just make a hot key for each window. Thanks! I’m excited to try this.

Let me know how it goes!
Online
Posts: 4
By Ruapy 2022-05-10 13:09:13
Link | Quote | Reply
 
This looks really good, I will give it a try tonight when I get on.
Online
Posts: 63
By Aoibhe 2022-05-10 13:38:09
Link | Quote | Reply
 
Excellent, will let you know how it goes!
Offline
Posts: 74
By mynameisgonz 2022-05-10 17:07:10
Link | Quote | Reply
 
Aoibhe said: »
Excellent, will let you know how it goes!
looking forward to it!
 Ragnarok.Blackcoffee
Offline
Server: Ragnarok
Game: FFXI
Posts: 12
By Ragnarok.Blackcoffee 2022-05-10 20:34:57
Link | Quote | Reply
 
Very cool! Any suggestions on what keys to use? Num keys end up moving my chars, etc. It would be great to use a key that never gets used.

Edit: so I mapped them to F13-F18, works well but one issue I see is if someone DC's it changes their "position" with the keys. So my usually F13 char dc's, he now is F18 and everyone else moves up one spot, if that makes sense.
Offline
Posts: 74
By mynameisgonz 2022-05-10 21:35:06
Link | Quote | Reply
 
Ragnarok.Blackcoffee said: »
Very cool! Any suggestions on what keys to use? Num keys end up moving my chars, etc. It would be great to use a key that never gets used.

Edit: so I mapped them to F13-F18, works well but one issue I see is if someone DC's it changes their "position" with the keys. So my usually F13 char dc's, he now is F18 and everyone else moves up one spot, if that makes sense.

So I unbind those keys in my gearswaps:

send_command('bind numpad1 input')
send_command('bind numpad2 input')
send_command('bind numpad3 input')
send_command('bind numpad4 input')
send_command('bind numpad5 input')
send_command('bind numpad6 input')
send_command('bind numpad0 input')

Yeah, I made it so it autorefreshes accordingly. The logic to keep positions and empty ones is something I can look into.
Online
Posts: 63
By Aoibhe 2022-05-10 23:40:22
Link | Quote | Reply
 
Would be very cool to change the bindings from box to characters name (window name/title)
Online
Posts: 4
By Ruapy 2022-05-11 03:15:02
Link | Quote | Reply
 
I am having trouble getting this to work (probably doing something really simple wrong) I downloaded and installed .net 6.0 and when I go to run as administrator is still gives the message it is missing and I need to install. Any idea how I have messed up something so easy?
Offline
Posts: 13283
By Draylo 2022-05-11 06:09:06
Link | Quote | Reply
 
Seems cool but i dont see the point too much. On my laptop I can hit alt(and hold it) and then tab and it shows every window and I can simply click which one.
Offline
Posts: 74
By mynameisgonz 2022-05-11 06:20:49
Link | Quote | Reply
 
Ruapy said: »
I am having trouble getting this to work (probably doing something really simple wrong) I downloaded and installed .net 6.0 and when I go to run as administrator is still gives the message it is missing and I need to install. Any idea how I have messed up something so easy?

did you download all the files and keep them together? just the exe wont work.
Online
Posts: 4
By Ruapy 2022-05-11 06:34:38
Link | Quote | Reply
 
Ye I downloaded it as zip and extracted it, all files are there
 Ragnarok.Sekundes
Offline
Server: Ragnarok
Game: FFXI
user: Sekundes
Posts: 4182
By Ragnarok.Sekundes 2022-05-11 07:35:33
Link | Quote | Reply
 
Would you be able to bind a controller button?
Offline
Posts: 74
By mynameisgonz 2022-05-11 08:36:32
Link | Quote | Reply
 
Ruapy said: »
Ye I downloaded it as zip and extracted it, all files are there

screenshot of error please? can also post on github so I can track
Offline
Posts: 74
By mynameisgonz 2022-05-11 08:36:46
Link | Quote | Reply
 
Ragnarok.Sekundes said: »
Would you be able to bind a controller button?

this request has been made on github, working on it!
Offline
Posts: 513
By Aerison 2022-05-11 08:47:01
Link | Quote | Reply
 
Okay, now where's the program that logs in all my characters?
[+]
Online
Posts: 4
By Ruapy 2022-05-11 08:51:35
Link | Quote | Reply
 
mynameisgonz said: »
Ruapy said: »
Ye I downloaded it as zip and extracted it, all files are there

screenshot of error please? can also post on github so I can track

Hi, I have posted picture on github
Offline
Posts: 74
By mynameisgonz 2022-05-11 13:58:36
Link | Quote | Reply
 
Aerison said: »
Okay, now where's the program that logs in all my characters?

thats_illegal.gif
 Ragnarok.Blackcoffee
Offline
Server: Ragnarok
Game: FFXI
Posts: 12
By Ragnarok.Blackcoffee 2022-05-11 20:53:56
Link | Quote | Reply
 
Working great so far, thanks for this. Makes flipping to an exact instance very quick and easy.
 Asura.Makenshii
Offline
Server: Asura
Game: FFXI
user: Mak84
Posts: 6
By Asura.Makenshii 2022-05-12 13:05:27
Link | Quote | Reply
 
Are media keys bindable? Windower will not allow me to bind scripts to media keys but maybe you can bind them to this?
 Odin.Stayfresh
Offline
Server: Odin
Game: FFXI
user: Fourth331
By Odin.Stayfresh 2022-05-12 13:11:55
Link | Quote | Reply
 
I’m trying to use the delete, end, and page down keys. It just crashes whenever I hit any key on my keyboard. I was trying to pick keys I don’t use, doesn’t leave many options. I think I’m stuck alt-tabbing forever.
Offline
Posts: 74
By mynameisgonz 2022-05-12 14:40:00
Link | Quote | Reply
 
Odin.Stayfresh said: »
I’m trying to use the delete, end, and page down keys. It just crashes whenever I hit any key on my keyboard. I was trying to pick keys I don’t use, doesn’t leave many options. I think I’m stuck alt-tabbing forever.

Did you use the key denoted in the Microsoft link on github?
Offline
Posts: 74
By mynameisgonz 2022-05-12 14:40:11
Link | Quote | Reply
 
Asura.Makenshii said: »
Are media keys bindable? Windower will not allow me to bind scripts to media keys but maybe you can bind them to this?

example?
 Odin.Stayfresh
Offline
Server: Odin
Game: FFXI
user: Fourth331
By Odin.Stayfresh 2022-05-12 16:34:56
Link | Quote | Reply
 
mynameisgonz said: »
Odin.Stayfresh said: »
I’m trying to use the delete, end, and page down keys. It just crashes whenever I hit any key on my keyboard. I was trying to pick keys I don’t use, doesn’t leave many options. I think I’m stuck alt-tabbing forever.

Did you use the key denoted in the Microsoft link on github?
Yes I did. I’ll try messing with it again later. :)
 Bahamut.Speedycat
Offline
Server: Bahamut
Game: FFXI
user: ForteGSX
Posts: 10
By Bahamut.Speedycat 2022-05-13 10:14:09
Link | Quote | Reply
 
Posting to be able to reference back to it. Looks good though it would be nice to be able to pivot away from ffxi monitor switch
 Asura.Doryl
Offline
Server: Asura
Game: FFXI
user: Smacks
By Asura.Doryl 2022-05-14 15:27:34
Link | Quote | Reply
 
Great program ! Thank you for that :)
Is it possible to assign a character to "box1" "box2" "box3" etc... ?
Because it seems that box1 is always first character logged, but for keep the same bindings for same characters, it's not possible like that.
[+]
Log in to post.