Treasury Addon Autodrop Function

Language: JP EN DE FR
New Items
2018-08-14
users online
Forum » Windower » Support » Treasury addon autodrop function
Treasury addon autodrop function
 Asura.Vinedrius
Offline
Server: Asura
Game: FFXI
user: Devrom
Posts: 429
By Asura.Vinedrius 2015-01-03 09:25:18
Link | Quote | Reply
 
Is it safe for my inventory to use Treasury to autodrop junk? Has anyone ever had it drop a wrong item?
 Leviathan.Comeatmebro
Offline
Server: Leviathan
Game: FFXI
user: Rairin
Posts: 5223
By Leviathan.Comeatmebro 2015-01-03 09:36:51
Link | Quote | Reply
 
inventory slots arent stored internally the way you see them, when you get an item it takes the first available slot and sorting doesn't change slots

this means that 2 steps are needed for an item to displace another

example inventory(O = empty)

X X X X O X X X O X

you put item 3 in sack

X X O X O X X X O X

you receive 2 drops

X X X X X X X X O X

note that the other slots aren't changing, this means that the probability of dropping the wrong item is extremely low, effectively impossible in real situations(you'd have to be both storing the item you want to drop and taking out or obtaining another item within the same packet chunk or 300ms)

for all effective purposes it will be safe barring any potential breaks from update(also unlikely, packet structure rarely changes)
 Asura.Vinedrius
Offline
Server: Asura
Game: FFXI
user: Devrom
Posts: 429
By Asura.Vinedrius 2015-01-03 10:12:03
Link | Quote | Reply
 
Ok, that makes sense. Thanks for the explanation. It would be nice if I got a dev response too, but I guess this may not be the right place to ask.
 Leviathan.Comeatmebro
Offline
Server: Leviathan
Game: FFXI
user: Rairin
Posts: 5223
By Leviathan.Comeatmebro 2015-01-03 10:17:14
Link | Quote | Reply
 
it's lua, anyone who looks at it can tell how it works

never mind that i wrote an autodropper for ashita well over a year before treasury had it
By Jetackuu 2015-01-03 10:20:19
Link | Quote | Reply
 
I've used it a good bit since it's release, haven't had an issue on 3 accounts.
 Lakshmi.Byrth
VIP
Offline
Server: Lakshmi
Game: FFXI
user: Byrthnoth
Posts: 5478
By Lakshmi.Byrth 2015-01-03 10:24:23
Link | Quote | Reply
 
It works the way Comeatmebro describes it. It is only going to have problems if your inventory is changing rapidly, and it could be safeguarded to prevent that (but isn't currently).
 Leviathan.Arcon
VIP
Offline
Server: Leviathan
Game: FFXI
user: Zaphor
Posts: 655
By Leviathan.Arcon 2015-01-03 10:25:39
Link | Quote | Reply
 
Leviathan.Comeatmebro is a dev, just not for Windower :) But he knows what he's talking about, so you can take his word for it.

However, while dropping is relatively stable (as explained above, except for really exotic scenarios), passing/lotting can indeed be incorrect in certain situation. However, in those same situations, manual lotting would be incorrect as well, there's really nothing you can do about that.
Offline
Posts: 57
By likard 2015-01-29 19:35:12
Link | Quote | Reply
 
Hey all,
For this addon, is there a way to make set lists to drop?
Also, I have 2 items added to drop list and they haven't dropped. Am I missing something in how to setup this addon? Any help that can be offered would be greatly appreciated.
Offline
Posts: 516
By Kooljack 2015-01-29 20:20:22
Link | Quote | Reply
 
likard said: »
Hey all,
For this addon, is there a way to make set lists to drop?
Also, I have 2 items added to drop list and they haven't dropped. Am I missing something in how to setup this addon? Any help that can be offered would be greatly appreciated.

type //tr drop list to make sure they are actually appearing on the drop list for one thing.

The lists is easy, open notepad in your scripts folder and make ur lines like this:
Code
input \/\/tr drop add Mauler's mantle
wait .2;
input \/\/tr drop add Anchoret's mantle
wait .2;
input \/\/tr drop add Mending cape
wait .2;
input \/\/tr drop add Bane cape
wait .2;
input \/\/tr drop add Ghostfyre cape
wait .2;
input \/\/tr drop add Canny cape
wait .2;
input \/\/tr drop add Weard mantle
wait .2;
input \/\/tr drop add Niht mantle
wait .2;
input \/\/tr drop add Conveyance cape
wait .2;
input \/\/tr drop add Cornflower cape
wait .2;
input \/\/tr drop add Dispersal mantle
wait .2;
input \/\/tr drop add Pastoralist's mantle
wait .2;
input \/\/tr drop add Yokaze mantle
wait .2;
input \/\/tr drop add Rhapsode's cape
wait .2;
input \/\/tr drop add Takaha mantle
wait .2;
input \/\/tr drop add Toetapper mantle
wait .2;
input \/\/tr drop add Updraft mantle
wait .2;
input \/\/tr drop add Gunslinger's cape
wait .2;
input \/\/tr drop add Lutian cape
wait .2;
input \/\/tr drop add Bookworm's cape
wait .2;
input \/\/tr drop add evasionist's cape
wait .2;
input \/\/tr drop add Lifestream cape


then just exec the script and type //tr drop list to see whats on the list

The commands list in the 'about' link on the lua on/off page will give you all the commands to work this lua how you need. All the commands can be put into macros for easy initiating and De-initating
Offline
Posts: 57
By likard 2015-01-29 20:32:21
Link | Quote | Reply
 
Thank you very much. That was exactly what I needed.
 Odin.Calipso
Offline
Server: Odin
Game: FFXI
user: Calipso
Posts: 943
By Odin.Calipso 2015-01-29 22:03:47
Link | Quote | Reply
 
Hijacking this cause my question in RQT was never answered. Could you do something similar or does it have a function like lightluggage (since it was said that LL was going to be discontinued and that treasury was the replacement) where you can load a profile and have it pass certain things?
 Cerberus.Flaminglegion
Offline
Server: Cerberus
Game: FFXI
Posts: 143
By Cerberus.Flaminglegion 2015-01-30 03:35:31
Link | Quote | Reply
 
Inside Treasury.lua find the function (line 126)
Code
function find_id(name)
    if name == 'pool' then
        return pool_ids()
        
    elseif name == 'seals' then
        return S{1126, 1127, 2955, 2956, 2957}
        
    elseif name == 'currency' then
        return S{1449, 1450, 1451, 1452, 1453, 1454, 1455, 1456, 1457}
    
    elseif name == 'geodes' then
        return S{3297, 3298, 3299, 3300, 3301, 3302, 3303, 3304}

    elseif name == 'avatarites' then
        return S{3520, 3521, 3522, 3523, 3524, 3525, 3526, 3527}

    elseif name == 'crystals' then
        return S{4096, 4097, 4098, 4099, 4100, 4101, 4102, 4103}

    else
        return S(ids:key_filter(windower.wc_match-{name}))

    end
end


add your own list (before the else)
Code
elseif name == 'custom1etc' then
     return S{ID1,ID2...}

Typing //tr d a custom1etc will add all the items on that list to your drop list
Find the ID using ffxiah URL same way you did for LL

edit: if you wanted JSE capes
Code
elseif name == 'jsecapes' then
		return S{28617, 28618, 28619, 28620, 28621, 28622, 28623, 28624, 28625, 28626, 28627, 28628, 28629, 28630, 28631, 28632, 28633, 28634, 28635, 28636, 28637, 28638}
 Leviathan.Arcon
VIP
Offline
Server: Leviathan
Game: FFXI
user: Zaphor
Posts: 655
By Leviathan.Arcon 2015-01-31 16:41:19
Link | Quote | Reply
 
Cerberus.Flaminglegion said: »
Inside Treasury.lua find the function (line 126)
Code
...

add your own list (before the else)[...]

While this technically works it will be overwritten again the next time the addon updates. Someone mentioned they were working on a way to define profiles like these, so maybe this will be added soon. If they don't do it I may add it at some point, but I have quite a large queue of things I'm currently working on, so I can't make any promise on when it'll be done...
Offline
Posts: 57
By likard 2015-01-31 17:24:56
Link | Quote | Reply
 
While I am not familiar with coding to write profiles, it is very easy to create a txt document that adds everything you want to the list. Then loading that file when you start is pretty much the same as loading a profile.

IE , look at the sample format Kooljack so generously showed. Change drop --> pass and you have the format for making an auto pass list. Save the filename.txt file in the scripts folder of windower. Then when you load up, say /console exec filename.txt It will add all of your preferences straight to treasury just like loading a profile.
 Odin.Calipso
Offline
Server: Odin
Game: FFXI
user: Calipso
Posts: 943
By Odin.Calipso 2015-01-31 19:07:59
Link | Quote | Reply
 
Thanks for the replies, think I got it figured out.

If I make a script and just add everything I want like it's shown above it seems to work. (input \/\/tr pass add Manibozho Boots, etc). Is it ok to use the item name or do you have to use their ID? If using item name, can you type the whole thing out or does it have to match how it's abbreviated in game?

One last question, is their a function simliar to ll's "if item is not x then pass"?

Thanks for the help!
Offline
Posts: 57
By likard 2015-01-31 19:29:07
Link | Quote | Reply
 
Yup, use the item names. I typed the whole name out, I didn't try abbreviated versions.

As for a pass all except, it feels like something this could do, but I haven't figured that out myself.
necroskull Necro Bump Detected! [744 days between previous and next post]
Offline
Posts: 53
By myaihze 2017-02-13 11:45:33
Link | Quote | Reply
 
I need some help, I havent used Treaury in almost a year, booted it up ran into dyna and it wasent dropping anything. Messed around with it a bit and it says when i reload it says: Treasury: lua runtime error: table index is nil
wtf does that mean and how do i fix it?
 Odin.Speedyjim
Offline
Server: Odin
Game: FFXI
user: speedyjim
Posts: 177
By Odin.Speedyjim 2017-02-13 12:42:19
Link | Quote | Reply
 
Quote:
wtf does that mean
You borked something.

Quote:
how do I fix it?
Delete the addon from the Windower4 directory, re-install it, and use the commands to add items to drop list.

//tr drop add nameofitem
necroskull Necro Bump Detected! [621 days between previous and next post]
Offline
Posts: 1493
By DirectX 2018-10-27 09:29:03
Link | Quote | Reply
 
Sorry to necro but I have two chars and Treasury used to work on both of them without issue but for weeks now it works on one and not the other. I have deleted and reinstalled Treasury even.
 Phoenix.Erics
Offline
Server: Phoenix
Game: FFXI
user: prophets
Posts: 436
By Phoenix.Erics 2018-10-27 10:03:45
Link | Quote | Reply
 
Have you tried deleting and reinstalling Treasury odd?
Offline
Posts: 1493
By DirectX 2018-10-27 10:21:22
Link | Quote | Reply
 
Terrible joke! I have ensured that drop is on using //tr autodrop on. Not sure what else I can do.
By Jetackuu 2018-10-27 11:43:20
Link | Quote | Reply
 
Post your list, you probably need to recreate it but may be able to find the issue.

When you load treasury I'm assuming you get a "table index is nil" or similar error?
Offline
Posts: 1493
By DirectX 2018-10-27 14:36:47
Link | Quote | Reply
 
I don't get any errors and I tried both recreating it and uninstalling and reinstalling to get a fresh settings file.

Just went to look at my settings file again and it had somehow merged the one I deleted earlier today and additions I had added since reinstalling the addon. It only had one char name in there so I just copy and pasted it for the other char name and it seems to work for now.
By Jetackuu 2018-10-27 15:16:20
Link | Quote | Reply
 
Oh yeah, that'd make sense, I keep forgetting others use multiple characters on the same box. /crazy
Log in to post.