Issue Rdm SC, Error Line 205 Please Help

Language: JP EN DE FR
New Items
2020-08-09
users online
Forum » Windower » Spellcast Scripting » Red Mage » Issue rdm SC, error line 205 please help
Issue rdm SC, error line 205 please help
 Sylph.Mesheef
Offline
Server: Sylph
Game: FFXI
user: Mesheef
Posts: 138
By Sylph.Mesheef 2013-06-18 23:25:07
Link | Quote | Reply
 
tossed sc
 Lakshmi.Aelius
VIP
Offline
Server: Lakshmi
Game: FFXI
user: Aelius
By Lakshmi.Aelius 2013-06-18 23:29:58
Link | Quote | Reply
 
</sets>
 Odin.Jassik
VIP
Offline
Server: Odin
Game: FFXI
user: Jassik
Posts: 9534
By Odin.Jassik 2013-06-18 23:38:16
Link | Quote | Reply
 
Sylph.Mesheef said: »
sorry for my noobness what should it be?

Well, you're closing a statement you didn't open, there needs to be a <sets> at the beginning
Offline
Posts: 107
By tigroux 2013-06-18 23:40:13
Link | Quote | Reply
 
Looks like you have a </sets> but no start.

Shouldn't there be a <sets> on the line before the "<group default="yes" name="Red Mage">" thing?

EDIT: What the person above me said. Good to know I know what I am talking about though. haha
 Odin.Jassik
VIP
Offline
Server: Odin
Game: FFXI
user: Jassik
Posts: 9534
By Odin.Jassik 2013-06-18 23:41:29
Link | Quote | Reply
 
tigroux said: »
Looks like you have a </sets> but no start. Shouldn't there be a <sets> on the line before the "<group default="yes" name="Red Mage">" thing? EDIT: What the person above me said. Good to know I know what I am talking about though. haha

You're assuming I do ^^
 Valefor.Omnys
Offline
Server: Valefor
Game: FFXI
user: omnys
Posts: 1759
By Valefor.Omnys 2013-06-18 23:42:47
Link | Quote | Reply
 
change:

<group default="yes" name="Red Mage">

to

<sets>
<group default="yes" name="Red Mage">

to match that ending </sets> tag.

Also, I know spaces don't really work (might not work at all?) in set names, so I'm not sure they actually work in group names?

The Name is for switching between groups and inheriting purposes. Instead, change that line to be:

<sets>
<group default="yes" name="main">
Offline
Posts: 107
By tigroux 2013-06-18 23:44:14
Link | Quote | Reply
 
Odin.Jassik said: »
tigroux said: »
Looks like you have a </sets> but no start. Shouldn't there be a <sets> on the line before the "<group default="yes" name="Red Mage">" thing? EDIT: What the person above me said. Good to know I know what I am talking about though. haha

You're assuming I do ^^

Haha. Well I am new to SC myself, been playing with it for the last 2 weeks now and sorta getting the hang of it. So being able to spot something I think is wrong and someone else spot the same thing shows I learn stuffz good. lol
 Odin.Jassik
VIP
Offline
Server: Odin
Game: FFXI
user: Jassik
Posts: 9534
By Odin.Jassik 2013-06-18 23:47:58
Link | Quote | Reply
 
Valefor.Omnys said: »
change: <group default="yes" name="Red Mage"> to <sets> <group default="yes" name="Red Mage"> to match that ending </sets> tag. Also, I know spaces don't really work (might not work at all?) in set names, so I'm not sure they actually work in group names? The Name is for switching between groups and inheriting purposes. Instead, change that line to be: <sets> <group default="yes" name="main">

I like to use <group default="yes" name="standard"> unless I'm defining multiple groups, but the way he has it should be fine. It's not a complex XML, anyway.
 Valefor.Omnys
Offline
Server: Valefor
Game: FFXI
user: omnys
Posts: 1759
By Valefor.Omnys 2013-06-19 00:11:37
Link | Quote | Reply
 
Never too early to start learning good habits, that's all.
 Odin.Jassik
VIP
Offline
Server: Odin
Game: FFXI
user: Jassik
Posts: 9534
By Odin.Jassik 2013-06-19 10:15:18
Link | Quote | Reply
 
Sylph.Mesheef said: »
I would love to get more into this, I really need one for a few jobs. just getting into drk pretty heavily as well. but my sam, dnc, blu and a few others could really use a SC

DRK requires a much more complex XML to deal with the various overcapped haste scenarios if you want to get the most out of the job. BLU requires a buttload of sets if not much in the way of complexity.
Offline
Posts: 377
By Solrain 2013-06-29 03:16:48
Link | Quote | Reply
 
Yeah, you need Mote-Config-Include.xml and Mote-Rules-Include.xml to avoid the error. Shouldn't need to change anything in the files themselves.
Offline
Posts: 377
By Solrain 2013-06-29 03:44:21
Link | Quote | Reply
 
Oh nope, don't need to modify anything in your main xml at all - just take this file, call it Mote-Config-Include.xml and put it into your Windower4/plugins/spellcast folder and do the same thing with this file too (as Mote-Rules-Include.xml). That should fix it!
Offline
Posts: 377
By Solrain 2013-06-29 04:07:51
Link | Quote | Reply
 
No prob, glad it works!
Log in to post.