Guildwork Doesnt Work?

Language: JP EN DE FR
New Items
2018-02-16
353 users online
Forum » Windower » General » guildwork doesnt work?
guildwork doesnt work?
First Page 2 3
 Shiva.Tahngarthor
Offline
Server: Shiva
Game: FFXI
Posts: 215
By Shiva.Tahngarthor 2015-01-27 22:49:16
Link | Quote | Reply
 
I'm trying to get the guildwork plugin to work because of the issues with the LS community, but when the plugin loads it only says "initializing guildwork" and never asks me to log in or anything. no commands seem to work and trying to login does nothing. because of this i can't get my ffxiah profile to be updated either. Is the plugin broken?

(can move this to windower if necessary, wasnt sure what to do with this)
VIP
Offline
Posts: 105
By Iryoku 2015-01-28 05:55:32
Link | Quote | Reply
 
This is like the third or fourth report we've gotten about this. But we're not really sure what's going on. As far as we know everything's fine on our end. It also looks like Stan has updated his copy of the plugin. Everything should be working...
 Asura.Taidis
MSPaint Winner
Offline
Server: Asura
Game: FFXI
user: tidis
Posts: 251
By Asura.Taidis 2015-01-28 06:17:53
Link | Quote | Reply
 
Shiva.Tahngarthor said: »
I'm trying to get the guildwork plugin to work because of the issues with the LS community, but when the plugin loads it only says "initializing guildwork" and never asks me to log in or anything. no commands seem to work and trying to login does nothing. because of this i can't get my ffxiah profile to be updated either. Is the plugin broken?

(can move this to windower if necessary, wasnt sure what to do with this)
have you tried reloading guildwork or completely unloading and then loading it?

Sometimes I have issues where it doesn't run properly and that's what I do to get it working, if //reload guildwork doesn't work, I do //unload guildwork, //load guildwork.
 Bahamut.Shirai
Offline
Server: Bahamut
Game: FFXI
user: Shirai
By Bahamut.Shirai 2015-01-28 06:35:15
Link | Quote | Reply
 
Have you typed /gw login {email address} {Password}
(In game and yes, with a single slash)

It doesn't hurt to try, if you have it'll just tell you you've already logged in.
But considering you don't get the message "Welcome {Playername}", I think you have yet to do so.
 Shiva.Tahngarthor
Offline
Server: Shiva
Game: FFXI
Posts: 215
By Shiva.Tahngarthor 2015-01-28 11:35:08
Link | Quote | Reply
 
Bahamut.Shirai said: »
Have you typed /gw login {email address} {Password}
(In game and yes, with a single slash)

It doesn't hurt to try, if you have it'll just tell you you've already logged in.
But considering you don't get the message "Welcome {Playername}", I think you have yet to do so.
Yes, in spite of the lack of a prompt i tried entering the login command and nothing happened.

I have unloaded and reloaded, ive quit the game switched it on and off with the GUI launcher etc.

Ive even done things I know wont work like typing commands in the windower CLI (but im pretty sure the plugin doesnt have any?)

Is the guildwork client something i need to have running as well (or not running?

I read the instructions on the guildwork site and followed them very carefully- it says to wait for it to ask you to log in, which I do but that never happens. As described I tried logging anyway, nothing happens.

I have used guildwork in the past (years ago and I think i've reinstalled the game since then), are there any files i might need to delete to start fresh? Do I need to open ports on windows firewall? or is it supposed to work as long as the game works?
 Valefor.Haydez
Guildwork Premium
Offline
Server: Valefor
Game: FFXI
user: haydez
Posts: 3
By Valefor.Haydez 2015-01-28 13:11:48
Link | Quote | Reply
 
I'm having the same exact issue too. Reloading/rebooting etc, and nothing worked so far. I've disabled anti-virus and host based firewall etc. Not sure what else I can try. If I delete the two files in the guildwork folder and load the plugin, it downloads the two files again fine. :(
 Lakshmi.Nightsage
Offline
Server: Lakshmi
Game: FFXI
user: Nightsage
Posts: 42
By Lakshmi.Nightsage 2015-01-28 13:17:09
Link | Quote | Reply
 
Shiva.Tahngarthor said: »
Bahamut.Shirai said: »
Have you typed /gw login {email address} {Password}
(In game and yes, with a single slash)

It doesn't hurt to try, if you have it'll just tell you you've already logged in.
But considering you don't get the message "Welcome {Playername}", I think you have yet to do so.
Yes, in spite of the lack of a prompt i tried entering the login command and nothing happened.

I have unloaded and reloaded, ive quit the game switched it on and off with the GUI launcher etc.

Ive even done things I know wont work like typing commands in the windower CLI (but im pretty sure the plugin doesnt have any?)

Is the guildwork client something i need to have running as well (or not running?

I read the instructions on the guildwork site and followed them very carefully- it says to wait for it to ask you to log in, which I do but that never happens. As described I tried logging anyway, nothing happens.

I have used guildwork in the past (years ago and I think i've reinstalled the game since then), are there any files i might need to delete to start fresh? Do I need to open ports on windows firewall? or is it supposed to work as long as the game works?
I had this issue aswell. I had initially started playing on another laptop so i went on the older laptop loaded everything as normal.
The command came up on it for me to log in with username and pw. Entered them both then logged off and went back to my newer laptop and everything was working fine after that.
 Sylph.Vaantalus
Offline
Server: Sylph
Game: FFXI
user: Vaantalus
Posts: 6
By Sylph.Vaantalus 2015-01-28 13:46:56
Link | Quote | Reply
 
Just adding to list of guildwork issues.

Tried fixes listed in post - can load/unload guildwork fine (message that plugin loaded/unloaded), and says "Initializing Guildwork" but then nothing else happens - no login prompt or any other messages (tried /gw login <email> <pswd>).

Also, dunno if it's related, but cannot access addons in windower gui (list comes up blank) - had to manually download addon files and am able to manually load them in game (lua l scoreboard, etc).

Thanks
 Siren.Draeqon
Offline
Server: Siren
Game: FFXI
Posts: 3
By Siren.Draeqon 2015-01-31 16:04:11
Link | Quote | Reply
 
I'm having trouble with guildwork as well.

I can unload and load it, and it'll just say "Initializing Guildwork" and it won't ask me to login. And of course no other commands with guildwork will work like /gw flush or anything.
 Leviathan.Arcon
VIP
Online
Server: Leviathan
Game: FFXI
user: Zaphor
Posts: 654
By Leviathan.Arcon 2015-01-31 16:38:23
Link | Quote | Reply
 
Can you guys try with this version:
https://googledrive.com/host/0B1-GYvFFRpK6WlVQZnBKbzdycTA/Guildwork.dll

If it doesn't work, go into Windower/plugins/settings/Guildwork.xml and add this setting under <global>:
Code
        <Debug>true</Debug>


Then try reloading it again. It should start writing things into the corresponding debug file (Windower/plugins/debug/Guildwork_<date>.log). Anything you can quote from there might help us.
 Shiva.Tahngarthor
Offline
Server: Shiva
Game: FFXI
Posts: 215
By Shiva.Tahngarthor 2015-01-31 17:51:27
Link | Quote | Reply
 
When I add the debug line, the windower console spams "Output file not ready, debug failed", both when loading and unloading guildwork.dll. I figured this might be a permission issue, but I ran windower as administrator. I even tried editing the permissions on the windwower directory and that had no effect.

(Still no dice)
 Siren.Draeqon
Offline
Server: Siren
Game: FFXI
Posts: 3
By Siren.Draeqon 2015-01-31 18:17:37
Link | Quote | Reply
 
"Output file not ready, debug failed" showed up for me too.
 Siren.Kahri
Offline
Server: Siren
Game: FFXI
Posts: 17
By Siren.Kahri 2015-01-31 21:55:54
Link | Quote | Reply
 
Just adding myself to the list here. I Have had a good amount of tech support from Stan himself. Also my bf and I tried everything, and I mean EVERYTHING to get it working. I was mainly frustrated because there seems to be no good reason at all as to why it isn't connecting, a real mystery. Stan thinks it's a windower problem....so just hoping it gets fixed up soon, have faith that someone is working on it! (at least I really hope so, teehee!)
 Asura.Sthrnrebel
Offline
Server: Asura
Game: FFXI
Posts: 133
By Asura.Sthrnrebel 2015-01-31 22:02:14
Link | Quote | Reply
 
Ok good. I thought it was just me.
 Sylph.Vaantalus
Offline
Server: Sylph
Game: FFXI
user: Vaantalus
Posts: 6
By Sylph.Vaantalus 2015-01-31 22:22:16
Link | Quote | Reply
 
"Output file not ready, debug failed" for me too.

PS. I'm on WinXP (think someone said it might be an xp issue)
 Siren.Kahri
Offline
Server: Siren
Game: FFXI
Posts: 17
By Siren.Kahri 2015-01-31 23:33:26
Link | Quote | Reply
 
Sylph.Vaantalus said: »
"Output file not ready, debug failed" for me too.

PS. I'm on WinXP (think someone said it might be an xp issue)
People with windows 8, and 7 are also having the same problem.
 Shiva.Tahngarthor
Offline
Server: Shiva
Game: FFXI
Posts: 215
By Shiva.Tahngarthor 2015-02-01 10:00:04
Link | Quote | Reply
 
Siren.Kahri said: »
Sylph.Vaantalus said: »
"Output file not ready, debug failed" for me too.

PS. I'm on WinXP (think someone said it might be an xp issue)
People with windows 8, and 7 are also having the same problem.
Ya, windows 7 here.
 Leviathan.Arcon
VIP
Online
Server: Leviathan
Game: FFXI
user: Zaphor
Posts: 654
By Leviathan.Arcon 2015-02-03 15:57:56
Link | Quote | Reply
 
Sorry for the delay, I've been very busy this week (and will keep being that until the start of next week).

Can you please try this file:
https://googledrive.com/host/0B1-GYvFFRpK6WlVQZnBKbzdycTA/Guildwork.dll

And again, remember to set the <Debug> option to "true" (it should not spam errors anymore... hopefully).
 Ragnarok.Nanaky
Offline
Server: Ragnarok
Game: FFXI
user: Dianetix
Posts: 82
By Ragnarok.Nanaky 2015-02-03 16:04:57
Link | Quote | Reply
 
My Guildwork is working, however I am not receiving my bazaar notifications. I get AH notifications though.. is this an issue on FFXIAH's end or should I get with Stan?

Thanks!
 Shiva.Francisco
Offline
Server: Shiva
Game: FFXI
user: Francisco
Posts: 305
By Shiva.Francisco 2015-02-04 01:09:30
Link | Quote | Reply
 
I am having the same issue as others in this thread, but managed to get rid of the "debug failed" spam.

I did this by creating an empty "debug" folder in my "plugins" directory (there was previously no such folder).

Here's what I get from a fresh //load guildwork
Code
2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Window Title: *Francisco*

2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Starting to check for updates
2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Checking for updates
2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: HTTP/1.1 200 OK


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: x-amz-id-2: BVNHWk5lWgkP2md5w6zv9yTlpkLkoLa4Vi/VknqisHD/v0z7BQa4Pwx+9alCAV/k


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: x-amz-request-id: F90396A6E295DF7D


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: Date: Wed, 04 Feb 2015 07:06:59 GMT


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: x-amz-meta-md5: 876cd08f6d39c140138c7a6e52cb1ea5


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: md5 detected: 876cd08f6d39c140138c7a6e52cb1ea5
2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: Last-Modified: Sun, 01 Feb 2015 23:29:36 GMT


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: ETag: "876cd08f6d39c140138c7a6e52cb1ea5"


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: Accept-Ranges: bytes


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: Content-Type: application/x-msdownload


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: Content-Length: 629888


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: Server: AmazonS3


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: 


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: call finished
2:06:53 AM| [6f0] guildwork: after call, md5 is 876cd08f6d39c140138c7a6e52cb1ea5
2:06:53 AM| [6f0] guildwork: attempting to open C:\Program Files (x86)\Windower4\plugins/Guildwork.dll
2:06:53 AM| [6f0] guildwork: MD5 hash of file C:\Program Files (x86)\Windower4\plugins/Guildwork.dll is: 876cd08f6d39c140138c7a6e52cb1ea5
2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Checking for updates
2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: HTTP/1.1 200 OK


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: x-amz-id-2: YLKUsk2xSh/NytvMmb2DtE+nsDGMh0GWxDJVoouQUZjTN2ZK2yCJoPn7gs6rlrrq


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: x-amz-request-id: 901E6CC2F1D1BFC5


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: Date: Wed, 04 Feb 2015 07:06:59 GMT


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: x-amz-meta-md5: fb9ecb14a14328711eef9aace1686614


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: md5 detected: fb9ecb14a14328711eef9aace1686614
2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: Last-Modified: Sat, 22 Mar 2014 01:56:57 GMT


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: ETag: "fb9ecb14a14328711eef9aace1686614"


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: Accept-Ranges: bytes


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: Content-Type: application/octet-stream


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: Content-Length: 2303488


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: Server: AmazonS3


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: 


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: call finished
2:06:53 AM| [6f0] guildwork: after call, md5 is fb9ecb14a14328711eef9aace1686614
2:06:53 AM| [6f0] guildwork: attempting to open C:\Program Files (x86)\Windower4\plugins/gw/python27.dll
2:06:53 AM| [6f0] guildwork: MD5 hash of file C:\Program Files (x86)\Windower4\plugins/gw/python27.dll is: fb9ecb14a14328711eef9aace1686614
2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Checking for updates
2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: HTTP/1.1 200 OK


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: x-amz-id-2: z1P6qyR0+GB5w8L1Rx4WItThR1yCXy0lnTFsVxc00+lqLnhY1P8WTMpaq5/uIFxh


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: x-amz-request-id: 19B64A158104EAFE


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: Date: Wed, 04 Feb 2015 07:06:59 GMT


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: x-amz-meta-md5: 736fcf23be6921ae77b375a033f91a71


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: md5 detected: 736fcf23be6921ae77b375a033f91a71
2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: Last-Modified: Sun, 01 Feb 2015 23:29:37 GMT


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: ETag: "736fcf23be6921ae77b375a033f91a71"


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: Accept-Ranges: bytes


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: Content-Type: application/x-msdownload


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: Content-Length: 7471096


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: Server: AmazonS3


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: Header recvd: 


2:06:53 AM| [6f0] guildwork: call finished
2:06:53 AM| [6f0] guildwork: after call, md5 is 736fcf23be6921ae77b375a033f91a71
2:06:53 AM| [6f0] guildwork: attempting to open C:\Program Files (x86)\Windower4\plugins/gw/Guildwork.exe
2:06:53 AM| [6f0] guildwork: MD5 hash of file C:\Program Files (x86)\Windower4\plugins/gw/Guildwork.exe is: 736fcf23be6921ae77b375a033f91a71
2:06:53 AM| [6f0] guildwork: returning false from checkForUpdates
2:06:53 AM| [6f0] guildwork: trying ZMQ connect on tcp://*:48620
2:06:53 AM| [6f0] guildwork: sock2 trying ZMQ connect on tcp://*:48620
2:06:53 AM| [6f0] guildwork: sock2 trying ZMQ connect on tcp://*:48621
2:06:54 AM| [d58] guildwork: Process does not appear to be active.  Attempting to start.
2:06:54 AM| [d58] guildwork: Using args of guildwork 48620
2:06:54 AM| [d58] guildwork: Attempting to create process: C:\Program Files (x86)\Windower4\plugins/gw/Guildwork.exe
2:06:54 AM| [d58] guildwork: Process created.
 Siren.Kahri
Offline
Server: Siren
Game: FFXI
Posts: 17
By Siren.Kahri 2015-02-04 05:51:41
Link | Quote | Reply
 
New dll posted here and setting the debug option to true yield the exact same results for me(forever initializing). Thank you for working on this I am sure we all really appreciate it, I know I do :)
 Shiva.Tahngarthor
Offline
Server: Shiva
Game: FFXI
Posts: 215
By Shiva.Tahngarthor 2015-02-04 16:12:11
Link | Quote | Reply
 
"I did this by creating an empty "debug" folder in my "plugins" directory (there was previously no such folder)."
edit:

Didn't see the new dll. Tried it, debug is working. My debug file looks pretty much exactly the same as the one above (The one with no date on it)
The most recently dated logfile shows:
Code
5:14:44 PM| [2584] guildwork: Window Title: *Tahngarthor*

5:14:44 PM| [2584] guildwork: trying ZMQ connect on tcp://*:48620
5:14:44 PM| [2584] guildwork: sock2 trying ZMQ connect on tcp://*:48620
5:14:44 PM| [2584] guildwork: sock2 trying ZMQ connect on tcp://*:48621
5:14:45 PM| [27f8] guildwork: Process does not appear to be active.  Attempting to start.
5:14:45 PM| [27f8] guildwork: Using args of guildwork 48620
5:14:45 PM| [27f8] guildwork: Attempting to create process: C:\Program Files (x86)\Windower4\plugins/gw/Guildwork.exe
5:14:45 PM| [27f8] guildwork: Process created.
5:16:46 PM| [27f8] guildwork: Process does not appear to be active.  Attempting to start.
5:16:46 PM| [27f8] guildwork: Using args of guildwork 48620
5:16:46 PM| [27f8] guildwork: Attempting to create process: C:\Program Files (x86)\Windower4\plugins/gw/Guildwork.exe
5:16:46 PM| [27f8] guildwork: Process created.
5:18:47 PM| [27f8] guildwork: Process does not appear to be active.  Attempting to start.
5:18:47 PM| [27f8] guildwork: Using args of guildwork 48620
5:18:47 PM| [27f8] guildwork: Attempting to create process: C:\Program Files (x86)\Windower4\plugins/gw/Guildwork.exe
5:18:47 PM| [27f8] guildwork: Process created.
5:20:48 PM| [27f8] guildwork: Process does not appear to be active.  Attempting to start.
5:20:48 PM| [27f8] guildwork: Using args of guildwork 48620
5:20:48 PM| [27f8] guildwork: Attempting to create process: C:\Program Files (x86)\Windower4\plugins/gw/Guildwork.exe
5:20:48 PM| [27f8] guildwork: Process created.
5:22:49 PM| [27f8] guildwork: Process does not appear to be active.  Attempting to start.
5:22:49 PM| [27f8] guildwork: Using args of guildwork 48620
5:22:49 PM| [27f8] guildwork: Attempting to create process: C:\Program Files (x86)\Windower4\plugins/gw/Guildwork.exe
5:22:49 PM| [27f8] guildwork: Process created.
5:24:50 PM| [27f8] guildwork: Process does not appear to be active.  Attempting to start.
5:24:50 PM| [27f8] guildwork: Using args of guildwork 48620
5:24:50 PM| [27f8] guildwork: Attempting to create process: C:\Program Files (x86)\Windower4\plugins/gw/Guildwork.exe
5:24:50 PM| [27f8] guildwork: Process created.
 Shiva.Francisco
Offline
Server: Shiva
Game: FFXI
user: Francisco
Posts: 305
By Shiva.Francisco 2015-02-06 23:36:30
Link | Quote | Reply
 
I have a bit more information which I hope can prove helpful in solving this problem.

I notice the last line of the debug files we posted says a process has been created, but after opening task manager I could not find any such process.

With task manager open, I went into the "gw" folder with Guildwork.exe and opened the file. Sure enough, a process for Guildwork appeared in the task manager window... and then immediately disappeared.

So I think something is causing the process to be killed before it even gets to do anything. But maybe I don't know what I'm talking about.
[+]
 Shiva.Tahngarthor
Offline
Server: Shiva
Game: FFXI
Posts: 215
By Shiva.Tahngarthor 2015-02-08 00:44:19
Link | Quote | Reply
 
something could be terminating it, but it could also be crashing for some reason. Does it need to have administrator privileges?
 Shiva.Francisco
Offline
Server: Shiva
Game: FFXI
user: Francisco
Posts: 305
By Shiva.Francisco 2015-02-08 02:47:20
Link | Quote | Reply
 
I tried running as administrator, as well as disabling my AV and Firewall, but that was all no help.

But yeah, I'm 99% sure this is the problem. Guildwork.dll needs to open Guildwork.exe for Guildwork to run properly. But was soon as it opens Guildwork.exe, something causes it to close/crash.

I tried the following:

- Running Guildwork.exe as administrator
- Manually opening Guildwork.exe
- Disabling anti-virus and firewall
- Deleting and re-downloading Guildwork.dll
- Deleting and re-downloading Guildwork.exe
- Deleting and re-downloading Python27.dll

None of those steps were any help. Guildwork.exe closes about 1 second after it's opened.
[+]
 Cerberus.Fiasko
Offline
Server: Cerberus
Game: FFXI
Posts: 107
By Cerberus.Fiasko 2015-02-11 14:40:24
Link | Quote | Reply
 
Sorry for the bump, but has anyone figured this out?
 Leviathan.Arcon
VIP
Online
Server: Leviathan
Game: FFXI
user: Zaphor
Posts: 654
By Leviathan.Arcon 2015-02-11 17:07:31
Link | Quote | Reply
 
Nope. Does anyone of the people for whom it's crashing have a Windower\plugins\gw\Guildwork.log file, and if so, what does it say?
First Page 2 3
Log in to post.